Защо изборът на психотест лаборатия е важен за шофьорите

Психотест лабораторията, която избирате и начинът по, който се извършва изследването са от изключително значение, защото това се отнася и до бъдещата валидност на издаденото удостоверение.

Много шофьори се подлъгват по обещания за безпроблемно преминаване през психологическото изследване без да покажат нагледно уменията си, а в много случаи и без да се явяват на самото изследване. Такъв тип практика имат някои психолаборатории, които работят само за да изкарат пари от клиентите си и нехаят за резултата от работата си. Моралната гледна точка на този тип лоши практики е едната страна на проблема, но всъщност има и друга страна, която е чисто практична. Става въпрос за това, че този тип психолаборатории се компрометират много често пред клиентите си

Много често се получава така, че психолабораториите, които заобикалят правилата от страна на ДАИ (Държавна Автомобилна Инспекция) биват затваряни след извършена проверка, а най-важното е, че техните изследвания биват анулирани. Така може да се окаже, че вашият ламиниран талон (сертификат) за психологическа годност на шофьор е невалиден само заради факта, че психо лабораторията е хваната в нарушение на правилника за провеждане на изследвания.

Тоест възможно е да се получи така, че дори да сте издържал коректно и успешно теста във въпросната психолаборатория се е получило така, че вашето изследване е анулирано заради това, челиценза на лабораторията е отнет, което е заради лоши практики от страна на психолабораторията. А това може да разберете едва когато  ви спрат контролните органи и се окаже, че изследването ви е невалидно заради отнет лиценз на некоректната психолаборатория.

Изводът: Изборът на лаборатория за психологическо изследване за шофьори е наглед елементарен избор, но всъщност внимателният и аргументиран подход е важен елемент от бъдещия ви професионален успех като шофьор. Това, което ви съветваме е да се обърнете към психолаборатория с история, която е доказала себе си във времето и се е развила през годините като коректен доставчик на услугата психологическо изследване за шофьори.